راهنمای کامل خرید گیتار
در مطالب قبلی در این مورد نکاتی بیان شد که میتوانید با استفاده از گزینه” سرچ ” به مطالب درج شده را مشاهده کنید اما در این مورد این بار از گزینه قیمت گذاری استفاده خواهم کرد چرا که آشفته بازار فروش ساز و وفور سازهای تقلبی و چینی / نه صرفا بی کیفیت بلکه بعضا بسیار با کیفیت و فروش تحت “برند” های تجاری مطرح آنقدر شایع است که حتی کار برای افراد آگاه نیز سحت شده است چرا که هر کالایی که از چین وارد شود الزاما بی کیفیت نیست چه بسا از نظر کیفی نیز در سطح بسیار بالایی باشد هر چند شخصا نمونه های به اصطلاح ” های کپی ” از برندهای بسیار مطرحی دیده ام که صرفا از سوی یک فرد خبره در زمینه ساخت گیتار قابل تشخیص است و بهیچ عنوان از سوی یک نوازنده حتی حرفه ای تشخیص داده نخواهد شد . در هر حال این بار به سراغ سه محدوده مشخص شده برای خرید ساز خواهم رفت :
گیتار های تمام لمینیت
لمینت لایه هایی فشرده شده از چوب و مواد دیگر هستند که در کارخانه با هم ترکیب و سپس طی فرآیندهایی به صورت فشرده درآورده شده است .
از نمونه معروف گیتار های تمام لمینیت میتوان به یاماها C70 – C40 اشاره کرد .
گیتار های لمینیت کیفیت بسیار پایینی چه از نظر حجم صدا – عمق و ماندگاری صدا – رنگ و غیره هستند این قیاس زمانی قابل درک است که گیتار تمام چوب را در کنار این گیتار قرار دهید آن وقت متوجه تفاوت خواهید شد پس متعصب نباشید .
اکثرا بعد از مدتی دچار نقص هایی در دسته میشود و به اصطلاح ” تاب ” میخورد و گز پیدا میکند و بعد از چند سال نقش وسیله تزیینی را بازی خواهند کرد .
هر چند گیتار های تمام لمینیت هم از نظر کیفیت – متریال و صنعت ساخت نیز درجه بندی میشوند .
در هر حال محدوده قیمت گیتار تمام لمینیت زیر یک میلیون تومان است
بهترین گزینه برای خرید در این محدوده قیمت گیتار مدلهای مختلف برند ” یاماها” است چرا که از هم رده های خود کیفیت بالاتر و همچنین کمتر دچار نقص های فیزیکی است و صدایی قابل قبول در این رده را دارد .
انتخاب این برند زمانی قابل قبول است که شخص هیچگونه آشنایی با ساز نداشته باشد چرا که کمتر نمونه تقلبی آن در بازار است پس اگر فردی مطلع در این زمینه همراه شما باشد حتی در این زده میتوانید گیتار با کیفیت بهتری نیز پیدا کنید .
در هر حال از نظر شخصی این گیتار ها برای شروع توصیه نمیشود حتی برای مبتدی در هر حال گزینه خرید گیتار تمام لمینیت زمانی قابل قبول است که بودجه بیشتری برای خرید اختصاص نشود دارد یکی از دلایل محبوبیت ساز گیتار نیز شاید درک همین مطلب است که میتواند با هزینه ای پایین ساز تهیه نمود و موسیقی و نوازندگی را شروع کرد پس این خود یک امتیاز ویژه است .
نتیجه :
محدوده قیمت گذاری گیتار تمام لمینیت زیر یک میلیون تومان است پس اگر هزینه بیشتری پرداخت نمایید جز تقدیم مبلغ بیشتری به فروشنده چیز دیگری عاید شما نخواهد شد .
گیتار های صفحه رو از چوب و پشت و پهلو از لمینیت
مهمترین قسمت گیتار در تولید صدا صفحه رو می باشد البته این به این معنا نیست که پشت و پهلو نقشی در تولید صدا نداشته باشند بلکه میزان اهمیت و تاثیر صفحه رو را در این زمینه بسیار پر رنگ تر است .
یکی از ساده ترین روش های تشخیص گیتار بک و ساید لمینیت این است که از بیرون به صفحه پشت نگاه کرده و سپس به داخل در گیتار لمینیت این فیگورها و رگه ها در داخل به صورت قرینه دیده نمیشود چرا که در گیتار تمام چوب تمامی رگه ها و بافت ها عینا باید بصورت قرینه تکرار شوند اما :
امروزه در قسمت پشت و پهلو بک و ساید از روکش های چوب آماده ای استفاده میشود که به صورت قرینه در هر دو طرف صفحه پشت قرار داده شده است و شناخت این نوع گیتار ها با گیتار تمام چوب بسیار سخت است .
در بسیاری از مواقع گیتار صفحه رو چوب را با عنوان تمام چوب میفروشند بالاخص در ایران بسیاری از مدلهای برند مختلف بعنوان تمام چوب فروخته میشوند و متاسفانه شناخت این مورد از حیطه بسیاری خارج است مگر اینکه گیتار را به یک سازنده گیتار یا فردی با تجربه در این زمینه نشان دهید هر چند اعتبار فروشنده و میزان مسوولیت پذیری وی میتواند عاملی باشد در جهت اطمینان که در مطلب انتهایی به صورتی کاملا شفاف و بی پرده در این مورد خواهم نوشت و بسیاری از مدل ها را میتوان با جستجو در اینترنت و فروشگاه هایی اینترنتی غیر ایرانی از مشخصات و کیفیت ساز مورد نظر اطلاعات خوبی کسب کرد هر چند بصورت صد در صد نیز نمیتوان به این موارد اعتماد کرد .
گیتار های صفحه رو چوب با توجه به کیفیت و متریال به کار رفته صنعت ساخت برند تجاری و غیره میتواند قیمت های متفاوتی داشته باشد که محدوده قیمت :
یک میلیون و نیم الی سه میلیون را شامل میشود . هرچند با بالا رفتن قیمت ارز این روزها شاهد رشد چشمگیر قیمت ساز هم شده است در هر حال گیتار صفحه رو چوب هر چه باشد شاید ارزش هزینه کردن بیشتر از این مبلغ را نداشته باشد .
معیار شما از این زمینه میتواند قیمت جهانی سازهای صفحه رو چوب باشد که اکثرا محدوده قیمتی زیر پانصد دلار را شامل میشوند .
این نکته هم لازم است که در گیتارهایی که دارای پیکاپ میباشد میتواند تاثیر مهمی در قیمت نهایی داشته باشد چرا که یک پیکاپ حرفه ای میتواند قیمت ساز را بسیار افزایش دهد .
گیتار تمام چوب
شاید بی راهه نباشد گفته شود سخت ترین گزینه برای خرید گیتار تمام چوب میباشد چرا که از نظر صنعت ساخت و هم قیمت میتوان تفاوت های بسیاری را مشاهده کرد .
گیتار تمام چوب بدلیل پروسه بیشتر برای پرداخت و اماده سازی چوب و همچنین مهارت در چرخه ساخت قیمت بالاتری را نسب به گیتار صفحه رو چوب دارد و بهترین گزینه برای نوازندگی در هر سطحی است و الزاما شامل نوازندگان حرفه ای نمیشود .
میانگین قیمت گیتار تمام چوب در بازار جهانی
ششصد دلار به بالا
سازهای تمام چوب اگر بصورت سری سازی و کارخانه ای باشند در رده های مختلفی قیمت گذاری میشوند اما سازهای به اصطلاح دست ساز استادان سازنده و مطرح گیتار قیمت های گزافی دارند که میتواند بالای ده هزار دلار هم قیمت گذاری شوند حال معیار این قیمت گذاری چیست :
زمان : یک گیتار تمام چوب نسب زمان بیشتری را برای ساخت نیاز دارد و این خود متحمل هزینه های جانبی در این زمینه میشود .
کیفیت چوب
یک ست کامل از گیتار تمام چوب میتواند با توجه به قدمت چوب – پروسه خشک شدن – کمیاب بودن چوب یا کثرت آن – کیفیت صدادهی – خصوصیات ظاهری و ده ها مورد دیگر قیمت گذاری شود .
لوازم جانبی
ماشین هد بسته شده بر روی گیتار میتواند قیمت یک گیتار را چند صد دلار افزایش دهد.
مسلما تفاوت بسیاری است میان ماشین هد ده دلاری با ماشین هد شرکت ” راجرز” که قیمتی نزدیک به 650 دلار دارد .
سازنده
هیچ شکی نیست اعتبار و مطرح بودن یک سازنده میتواند باعث افزایش قیمت یک گیتار شود سازهای دست ساز استادان مطرح این حیطه قیمت های بسیار بالایی دارند که شاید میانگین پنج الی شش هزار یور به بالا قیمت گذاری شوند مسلما ساخت گیتار در این مرحله صرفا یک عمل صنعتی نیست بلکه ” هنر ” است هنری که طی صد ها سال تجربه و نسل به نسل به سازندگان به ارث رسیده است کیفیت صدایی بینظیری را با این سازها تجربه خواهید کرد.
گیتار های مطرح سازندگان دنیا در این رده شاید دیگر قیمت گذاری مشخصی نخواهند داشت و بهتر است این گزینه را کنار بگذاریم چرا که کمتر کسی حاصر است این مبلغ را پرداخت نماید .
اما در میان سازهای کارخانه ای نیز شیوه قیمت گذاری نیز بیشتر منعطف بر روی متریال استفاده شده میباشد و یا پرداخت نهایی توسط کارشناسان این امر / در هر حال گیتار “تمام چوب” در ایران میانگین از قیمت شش الی هفت میلیون تومان شروع میشود و حتی شاهد حضور گیتار های شصت میلیونی هم در این بازار هستیم که با توجه به کاهش ارزش پول ملی آنچنان هم عجیب نیست .
اکثر گیتار های حاضر در بازار ایران از کشور چین وارد میشوند و ساز اسپانیایی شاید شبیه مزاح و شوخی باشد که فروشنده ها انجام میدهند .
حتی برندهای مطرح نیز با مهارت بالایی کپی شده اند و به فروش میرسند و حتی از نظر صدایی نیز کیفیت قابل قبولی دارند و الزاما به معنای رد کیفیت این سازها نیست اما هیچ شکی نیست یک برند خوشنام میتواند سهم بسزایی را در قیمت یک ساز داشته باشد.
این تشخیص اصالت یا تقلبی بودن هم از عهده نوازندگان خارج است چرا که هیچوقت دسترسی به سازهای مختلف برنده های معتبر را در ایران ندارند تا بتوانند کیفیت صدایی را مقایسه نمایند .
حال در این آشفته بازار چه تصمیمی بگیرد در اختیار خود شما است خرید گیتار تمام چوب سخت ترین کاری است که میشود انجام داد حتی اگر از بعد اصالت ساز به اطمینان برسید بر سر کیفیت صدا و فاکتورهای دیگر صدایی آنقدر جزییات وجود دارد که از حوصله این مقاله خارج است .
خرید گیتار کارکرده آیا گزینه مناسبی است؟
اگر در مورد خرید گیتار کارکرده تردید دارید پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید
خرید ساز دست ساز ایرانی
اینجانب سالهاست با ساز یکی از سازندگان ایران مشغول به نوازندگی میباشم پس میتواند حداقل صداقتی باشد بر اعتماد عمیق به ساز ایرانی و اگر انتقادی صورت میگیرد صرفا شفاف سازی در این زمینه است .
نکاتی در زمینه خرید ساز دست ساز ایرانی مطرح است
دست ساز بودن یعنی چه؟
اینکه صرفا یک ساز توسط سازنده ایرانی ساخته شود حکم دست ساز بودن را میتواند بر خود قرار دهد ؟ اینکه دست ساز بودن الزاما به معنای کیفیت و دقت بهتر است؟ باید گفت :خیر
همانطور هم که در مطلب پیشین عرض شد چه بسا بسیاری از مراحل ساخت ساز اگر توسط ماشین انجام شود از دقت بالاتری نسب به همان مرحله توسط دست دارد .
دوم وقتی سازنده ای دست به سری سازی و تولید انبوه گیتار میکند دیگر دست ساز بودن ساز صرفا بخاطر ملیت معنایی پیدا نمیکند و در حکم همان گیتار کارخانه ای است .
پس دست ساز بودن یعنی :
ظرافت و دقت در تمامی مراجل ساخت ساز اعم از انتخاب چوب نقشه و الگوی ساخت از قدم اول تا انتها و مسلما استفاده از تجهیزات ماشینی چه بسا در این مسیر نیز الزامی باشد و حتی باعث بالا رفتن کیفیت نیز شود حتی در پروسه نهایی وقتی ساخت ساخته شد آنوقت است که سازنده مهارت خود را باید نشان دهد و بتواند با نهایت دقت کیفیت صدایی مطلوب را با پرداخت های نهایی انجام دهد کاری که در گیتار های کارخانه انجام نمیشود .
تبلیغات
متاسفانه شیوه تبلیغات در ایران نه صرفا در زمینه “ساخت گیتار ” در تمامی زمینه ها دچار عوام فریبی شده است اینکه سازنده ای بیان دارد گیتار را با الگوی “هاوزر” میسازد یا “رامیرز” و غیره و سپس تقاضای دستمزد الاتری کند بنظر بیشتر فریبکارانه است تا هنرمندانه . تا زماینکه سازهای سازندگان شهیر گیتار دنیا در دسترس نوازندگان نباشد پس اینکه صرفا به یک نقشه اطمینان کنید کاری بیهوده است . باید این سوال را از سازنده کرد که آیا تابحال گیتاری که از نقشه آن صحبت میکنید را نواخته اید یا از نزدیک دیده اید ؟ بله در ایران میتوان نقشه همه چیز را داشت اما آیا میتوانم مدعی شد چوبی که رامیرز در ساخت گیتارش استفاده میکرد را امروز میتوان یافت ؟ آیا مهارت و دانش ساخت آن فرد را هم بدست آورده اید ؟
دانش :
همانطور که در نوازندگی گیتار افرادی وجود دارند که صرفا بر دانش خود و آزمون و خطا تکیه میکنند و هیچ اعتقادی بر بالا بردن دانش خود ندارند و از آن سو نوازندگانی که هزینه می کنند در سمینار های داخلی و خارجی فعالانه شرکت میکنند بنظر میرسد در سازندگان نیز همین رویه وجود دارد .
بعنوان مثال کافی است شما سوال بسیار ساده ای چون ” نحوه تنظیم ارتفاع تیغه خرک ” را از سازندگان بپرسید شاید عجیب باشد ولی به جواب های متفاوتی خواهید رسید .
و هر کدام در “رد” سخنان همکاران خود پیشی میگیردند . اما هستند سازندگانی که مستدل و بصورت کاملا عملی و فنی نظر خود را با تکیه بر اطلاعات روز و مطالعه و در کنار تجربه بیان میدارند . بنظر میرسد تفاوت بسیاری میان ماحصل ساخته این سازندگان باشد “تجربه در کنار علم” یا “تجربه صرفا با آزمون و خطا” .
پس الزاما اینکه یک ایرانی تلاش به ساخت ساز نماید نمیتوان اعتباری شود بر دست ساز بودن ساز و کیفیت بالاتر چه بسا با فاجعه ای روبرو شوید .
هر چند به کمک صفحات مجازی و تبلیغات نوازندگان میتوان اعتباری کسب کرد اما باید دانست ” اعتبار” یک فرد امری است که به مرور زمان بدست می آید و شکل میگیرد شهرت میتواند به همان سرعت که شگل گیرد به همان صورت میتواند تخریب شوید .
پس اینکه فلان نوازنده در حال تبلیغ یا تمجید است اکثرا تجارتی بیش نیست چه بسا خود نوازنده در کنسرت هایش هیچ موقع با همان ساز تعریفی نمینوازد .
پس دانش یک سازنده در مورد جزییات کار انهم به صورت مستدل و علمی ملاک مهمی در انتخاب ساز از میان تعداد بیشمار سازنده گیتار در ایران می باشد .
قیمت گذاری گیتار های دست ساز
هر سازنده ای میتواند بنا به تشخیص خود هر قیمت گذاری را انجام دهد حتی قیمت نجومی بر روی ساز بگذارد اما از سوی دیگر نوازندگان نیز میتوانند تصمیم بگیرند:
آیا صرفا دست ساز بودن ساز با توجه به مطالبی که بیان شد و قیمت بیان شده یک طرف و ساز کارخانه ای با قیمت همسان در سوی دیگر
تعدد انتخاب و عدم محدودیت در خرید ساز کارخانه ای و محدودیت در تست ساز ایرانی / اکثرا دو الی سه مورد
در هر حال میتوان به نتیجه ای جالب رسید شخصا اگر ساز ایرانی کیفیت بالاتر و قیمت مناسب تری نسبت به مشابه خارجی خود نداشته باشد بنظر ضرورتی نیست محدودیت در این زمینه را انتخاب نمایم هر چند سازندگان معتبری در ایران داریم که شما میبایست چندین ماه در نوبت قرارگیرید تا ساز مورد نظر ساخته شود و آنقدر هم کیفیت بالا و قیمت مناسب برخوردارند که حتی تعدد در انتخاب را هم با رضایت خاطر کنار میگذارید .
اگر قیمت ساز کارخانه به دلیل بالا رفتن ارز – هزینه های گمرگ – سود فروشگاه و غیره افزایش یابد به همین منوال ساز دست ساز ایرانی به دلیل افزایش تورم – خرید متریال های مختلف / دستگاه / و از همه مهمتر زمان و عمر با ارزش یک فرد نیز افزایش پیدا میکند اما سازندگان محترم در ایران باید این را هم در نظر بگیرند اگر ملاک صرفا فعالیت تجاری است پس گزینه ساز کارخانه ای بهترین انتخاب است چرا که براحتی خرید و فروش میشود اما اگر ملاک ” هنری ” بودن فعالیت و کیفیت بالاتر است باید بتوانید از نظر قیمت با ساز خارجی رقابت نمایید اگر در شرایط یکسان در دو کفه ترازو ساز ایرانی و خارجی قرار گیرد مطمین باشید سنگینی به سمت سازهای خارجی است .
قیمت های عجیب و غریبی که بر روی سازهای ایرانی مشاهده میشود باعث بالا بردن اعتبار یک سازنده نمی شود چه بسا میتواند معکوس عمل نماید و لطفا قیمت خود را با سازندگان مطرح اروپایی و غیره ملاک قرار ندهید در کشورهای دیگر هم سازندگان گمنام با هزینه بسیار معقولی ساز می سازند مگر اینکه خود را در رده سازندگان مطرحی قرار دهند که بعید است کسی همچنین تصور عجیبی داشته باشد .
ضمانت گیتار
شخصا تجربه خرید چند ساز از شرکت های وارد کننده ساز را در ایران داشتم . بعنوان مثال ساز تمام چوب وارداتی در اکثرا مواقع دچار ترک خوردگی هایی در کنار دسته ها میشود که مشکلی برای ساز ایجاد نمیکند و صرفا به ترمیم نیاز دارد اما ترک بر روی صفحه بالاخص در ساز های” اسپروس “گاهی هیچ درمانی ندارد جز تعویض / این مهم در خرید ساز های تمام چوب کارخانه برای بنده بسیار مهم است و ضمانت های لازمه هنگام خرید باید داده شود و نه الزاما تعمیر بلکه تعویض و در این زمینه برخی از شرکت ها همکاری کرده اند و برخی خیر .
در مورد سازهای دست ساز ایرانی بنظر میرسد این توقع باشد که سازنده ضمانت های لازم را برای تعمیر ساز خود و مواردی که شامل بی احتیاطی های خود نوازنده نباشد را قبول نماید / تاب خوردن دسته / ترک های مختلف بر روی گیتار . این میتواند حداقل مزیتی برای ساز های ساخت داخل باشد اما در این مورد نیز بسیار کم کاری شده است چه بسا برای تعمیرات جزیی ماه ها در حال مکالمه با سازنده محترم باشید .
هر چند باید این نکته هم بیان شود نوازنده نیز میبایست در مورد محافظت از ساز صرفا به قرار دادن آن درون ” کیس ” بسنده ننماید چه بسا ایجاد رطوبت مناسب و عدم تغییر شرایط آب و هوایی از نکاتی است که بر عهده نوازنده است .
اگر شناخت شخصی خود را در مورد سازهای ایرانی در سه رده مطرح کنم در رده “تمام لمینیت” و “صفحه رو چوب” سازهای ایرانی کمتر توان رقابت با سازهای کارخانه ای را یافته اند اما در مورد گیتار تمام چوب موفقیت از آن سازندگان گیتار ایرانی میباشد هر چند در نهایت قیمت نهایی میتواند تاثیر بسزایی در انتخاب و خرید ساز باشد .
خرید گیتار کارخانه ای
به دلیل نبود نظارت نهاد های قانونی در ایران شاهدحضور انبوهی از گیتار با برند های مشهور اما تقلبی در ایران هستیم و نکته جالب اینکه حتی با برند های تحت عنوان آلمانی یا اسپانیایی بر میخورید که این برند تنها در ایران حضور دارد . یعنی چه ؟ یعنی سازی را با عنوان خاصی مطرح مینمایند . البته در اینترنت هم جستجو کنید سایت رسمی به زبان انگلیسی پیدا میکنید اما آیا صرفا به یک سایت میتواند استناد کرد آنهم در دنیای مجازی که همه چیز امکان پذیر است ؟
خرید ساز ، خرید لباس یا کفش نیست . خرید ساز نیاز به یک متخصص دارد اگر صرفا با ذوق و شوق زیاد حاضرید از یک گالری با شکوه فروش ساز , گیتاری بخرید بهتر است بدنبال دکور دیگری برای منزلتان باشید .
اینکه چه برندی را میتوان نام برد چندان اهمیت ندارد . به صرفا یک لیبل کاغذی که میتوان جعلی باشد نمیتوان نظر دارد در هر حال محدوده قیمتی ساز ها در مطالب پیشین عرض شد مسلما یک ساز “صفحه رو چوب” هر چه باشد قیمتی زیر 500 الی 600 دلار دارد و ساز “تمام لمینیت”” نیز زیر دویست دلار ارزش دارد پس این میتوان معیاری برای خرید باشد .
اما ساز “تمام چوب” و خرید آن کار یک مبتدی و تازه کار نیست پس در این زمینه بهتر است با مدرس خود مشورت نمایید یا از یک فرد آگاه و مطلع کمک بگیرید . الزاما هزینه بیشتر بمعنای کیفیت بالاتر صدایی نیست . ممکن است یک گیتار از نظر کیفیت ساخت متریال بالاتری داشته باشد اما نسبت به سازی دیگر و با قیمت پایین تر, از بعد موزیکال در سطح پایین تری باشد پس الزاما مدل و قیمت ساز هر چه بالاتر رود بمعنای بهبود فاکتورهای صوتی ساز نیست .
ضمانت :
الزاما در فاکتور باید جنس چوب /صفحه رو و پشت و پهلو / فینگر برد / – سال ساخت – شرکت تولید کننده ذکر شود .
و حتما قید شود ساز برای تایید نهایی بیست و چهار الی چهل و هشت ساعت مهلت داده شود و در صورت عدم تایید به هر دلیلی ساز را بتوان عودت داد و مبلغ را دریافت نمود نه اینکه بتوانید تعویض نمایید .
ضمانت هایی که فروشنده گیتار میدهد چیست ؟
در سازهای تمام چوب با قیمت بالا مسلما برخی شرکت ها حاضر به ریسک نیستند و برخی با کمال رضایت این کار را انجام میدهند چرا که قبلا هم ذکر شد امکان ترک خوردن به دلیل عدم انطباق با شرایط آب و هوایی تا سال های اولیه وجود دارد عموما این مهلت بین شش ماه الی یک سال میباشد .
در هر حال برخی صرفا حاضر به ضمانت تعمیر هستند که بنظر برای سازهای گران قیمت منطقی نیست . در هر حال ممکن است شما هزینه بیشتری بکنید اما در عوض ضمانت های لازم را دریافت نمایید این هزینه بیشتر , منطقی است .
قیمت تمامی سازهای اصیل در اینترنت موجود است و با جستجو میتوانید قیمت جهانی سازها را مشاهده نمایید با توجه به هزینه گمرگ و تعرفه بالای ورود ساز در ایران شاید اینکه ساز را خود از کشور مبدا خریداری نمایید منطقی تر باشد اما در نهایت ریسک این را هم باید بپذیرد که ساز شما در ایران دچار مشکلات عدیده ای شود / هزینه سفر به کشور مبدا / و غیره اما نکته مهم اینکه این کار را کسی انجام میدهد که شناخت عمیقی نسبت به ساز و ساختار آن داشته باشد پس بهتر است یک غیر حرفه ای دست به این کار نزند . برخی از شرکت ها در مورد سازهای حرفه ای سعی مینمایند حداقل سود ممکنه را اعمال نمایند که شاید این امر دلیلی است برای کسب رضایت نوازندگان حرفه ای و حتی شرایط فروش اقساطی نیز در این رده سازها مرسوم است .
در هر حال در هر بازاری رفتار حرفه ای و منصفانه وجود دارد و درکنارش بازاری از سودجویی و فروش اجناس تقلبی وجود دارد حتی لوازم جانبی مانند “سیم گیتار ” از این آشفته بازار دور نمانده است که بیش از نود درصد محصولات ارایه شده در فروشگاه های موسیقی تقلبی می باشد و بعضا فروشنده نیز اطلاعی از این داستان ندارد و تنها تجربه نوازنده از اجرا با یک سیم با کیفیت و اصل میتواند تقلبی را از اصل تشخیص دهد .
حال چه کرد ؟ اعتبار یک فروشنده و حفظ این اعتبار امروز بیش از هر چیزی اهمیت دارد نه مغازه ای باشکوه و تبلیغات کاذب و در کنار ان آگاهی خود فرد نسبت به جنسی که خریداری میکنید .
همانطور که برای خرید یک گوشی موبایل ساعتها وقت صرف میکند سعی کنید در مورد گیتار و ساختار آن نیز اطلاعات کسب نمایید ویدیو های بسیاری در اینترنت و یوتیوب موجود است که در این زمینه میتواند راهگشای شما باشد .
در فروش سازها بعضا به یک سری ادعاهای واهی برمیخوریم مثال :
مدعی بودن در واردات ساز از کشورهای اروپایی مسلما هیچ فرد عاقلی نمیتواند باور کند یک ساز چند صد هزارتومانی را واردکننده از آلمان یا اسپانیا وارد نماید شاید تاکید بر این امر بیشتر شبیه یک شوخی می باشد . اکثر شاید صد در صد موارد سازهای تمام لمینیت و صفحه رو چوب در بازار وارد شده از چین میباشد هرچند باید اذعان داشت بسیاری از برند های معتبر در کشور چین و زیر نظر آن شرکت مشغول به ساخت ساز هستند مثال ملموس در این زمینه :
محصولات کمپانی “اپل” میباشد که در چین و زیر نظر این شرکت تولید میشوند پس الزاما هر محصول چینی بی کیفیت نیست و چه بسا تحت لیسانس شرکت مورد نظر باشد اما اینکه تاکید شود بر واردات از کشور مبدا صورت می گیرد امری است صرفا تجاری و فاقد پشتوانه .
در مورد سازهای تمام چوب نیز این وضعیت وجود دارد بسیاری از شرکت های چینی سازهایی با کیفیت و صدا دهی بسیار مطلوبی تولید میکنند که بهیچ عنوان نمیتوان صرفا از روی فاکتورهای ظاهری متریال آنرا تشخیص دارد .
اما نکته این است در قیمت گذاری هیچوقت این مورد لحاظ نمیشود و بسیاری از سازهای با کیفیت چینی با برندی گمنام اما خوش آهنگ از نظر تلفظ با تبلیغات گسترده ای به فروش میرسد و شما هزینه ای معادل همان قیمت ساز “برند” را می پردازید .
در این آشفته بازار بنظر میرسد هیچ راهی نیست جز اینکه :
قربانی ناآگاهی خود شوید و سازی بی کیفیت تهیه نمایید یا هزینه ای بیشتر از ارزش حقیقی ساز پرداخت نمایید یا با بالا بردن معلومات و استفاده از تجربیات افراد با تجربه خریدی موفق داشته باشید .
در هر حال طی این مقالات سعی شد تا از “سازنده” و “برند” به دلیل جانبداری یا میل شخصی خاصی اسم برده نشود بجز در رده تمام لمینیت چرا که عمده عزیزان اکثرا در این رده از ساز توان مالی خرید را دارند هرچند بهیچ وجه سازهای تمام لمینیت در هیچ مقطعی از نوازندگی پیشنهاد نمیشود .
نام بزرگ سازنده یا برند هیچوقت ملاک انتخاب شما نباید باشد بلکه امروز اعتبار افراد بعنوان سازنده فروشنده و میزان پاسخگویی و تعهد کاری و شغلی آنها بیش از پیش اهمیت دارد .