خرید گیتار کارکرده آیا گزینه مناسبی است؟
خرید گیتار کارکرده در تمامی رده ها میتوان بهترین انتخاب و گزینه برای یک نوازنده باشد اگر که از فاکتورهای ظاهری کمی گذشت کنیم چرا که یک ساز طی سالها هر گونه تغییرات را در خود پذیرفته است این مهم بالاخص در گیتار های تمام چوب بسیار اهمیت دارد چه بسا هزینه بسیار زیادی برای یک ساز کرده اید اما طی چند ماه شاهد ترک های متعدد بر روی ساز خود هستید و این ارتباطی ساخت ساز ندارد چرا که چوب به دلیل بافت و خصوصیتش بسیار تاثیر پذیر نسبت به رطوبت و تغییرات آب و هوایی است .
خرید گیتار کارکرده از نظر اقتصادی و کیفیت چه مزیت هایی دارد؟
دوم اینکه یک گیتار کارکرده نبست به میزان سلامتی ظاهری و فیزیکی حداقل بین ده الی سی درصد و چه بسا بیشتر از مدل آکبند آن به فروش میرسد پس این مورد میتوان صرفه اقتصادی خوبی برای نوازنده باشد پس خرید یک گیتار کارکرده میتواند بهترین انتخاب برای نوازنده باشد و از نظر کیفیت صدایی نیز به وضعیت پایداری رسیده است .
گیتار های دست ساز ایرانی
در ایران هم سازندگان بسیار خوبی مشغول به فعالیت هستند که برخی از آنها سازهایی درخور و قابل رقابت با برندهای مطرح ساخته اند که شاید در این برهه از زمان خرید یک گیتار تمام چوب از یک سازنده مطرح و خوش نام عقلانی تر از خرید گزاف یک ساز با هویتی مجهول باشد هرچند هنوز در رده های سازهای تمام لمینیت و صفحه رو چوب کیفیت سارهای کارخانه ای بعضا بهتر است . در هر حال قیمت گذاری مهم ترین عامل در تشویق نوازندگان به سازهای سازندگان ایرانی است اما : آیا تجربه و مهارت و دانش لازم در این زمینه را کسب کرده اند ؟
رقم های نجومی سازنده های ایرانی گیتار
شنیدن رقم های نجومی قیمت های برخی از سازندگان آیا صرفا کیفیت سازهای آنان است یا تبلیغات ؟
بنظر میرسد باید بتوانند حداقل از موارد خارجی مشابه خودبالاتر ظاهر شوند الزاما دست ساز بودن یک ساز ملاک قیمت بالای آن نیست چرا که بدیهی است بسیاری از مراحل ساخت ساز اگر بصورت ماشینی انجام شود دقت بیشتری در آن وجود دارد حال اگر همین پروسه بدلیل نبود امکانات با وقت بیشتری توسط سازنده صورت پذیرد ملاک بالابردن قیمت نیست .
در هر حال تا زمانیکه سازندگان ایرانی نسبت به “معیارهای قیمت گذاری” سخنی قابل عرض نداشته باشند این دید منفی و محتاطانه نسبت به خرید ساز ایرانی وجود خواهد داشت .
نتیجه گیری :
برای قیمت گذاری یک گیتار تمام چوب در ابتدا لیبل کاغذی چسبانده شده بر روی آن را بپوشانید چرا که لیبل کاغذی و نام آن بی ارزش ترین رکن در انتخاب ساز خوب است یک نوازنده حرفه ای کسی است که بتواند با استفاده از تجربه خود و شناختش نسبت به ساخت و صنعت ساز و کیفیت صدایی آن به معیار صحیحی برای انتخاب ساز برسد که این مهم به راحتی بدست نخواهد آمد و برند تجاری یک ساز تنها یک از روش هایی است که بتواند به حداقل کیفیت های یک ساز تکیه کرد پس اگر قصد خرید یک ساز را دارید حتما خصوصیات ذکر شده و مدعی شده برای ساز را از فروشگاه به صورت کتبی دریافت نمایید سال ساخت جنس چوب و ضمانت هایی که انحام میدهند در هر حال شرکت های بسیار خوش نامی هم در این عرصه فعالیت میکنند که در طی سالها سعی نموده اند رضایت و اطمینان خاطر مشتری را جلب نمایند و مسلما در این زمینه اعتبار افراد پشتوانه اصالت رفتار و گفتاری انها است .
شاید جالب باشد بدانید گرانترین گیتار کلاسیک که در دنیا به فروش رسیده است ساخت سازنده فرانسوی Robert Bouchet است که در سال 1964 برای گیتاریست شهیر ” جولیان بریم ” ساخته شد و در یک حراجی به قیمت صد و بیست و دو هزار و پانصد دلار به فروش رسید .
مسلما قیمت بسیاری از گیتار ها صرفا ارزش کلکسیونی و تاریخی انها است .
هر چند گرانترین گیتار دنیا : Eric Clapton’s Blackie Stratocaster Guitar by Fender
متعلق به اریک کلاپتون که پانزده سال با آن مینواخت که در یک حراجی به مبلغ نهصد و پنجاه و نه هزار و پانصد دلار به فروش رفت .
اما گرانترین ساز تاریخ از آن سازنده ویلن قرن نوزده Antonio Stradivari که در سال 2006 به مبلغ سه میلیون و پانصد و چهل و چهار هزار دلار بفروش رسید .
اگر قصد خرید گیتار دارید پیشنهاد میکنیم راهنمای کامل خرید گیتار را نیز مطالعه بفرمایید